Massachusetts fortsatt öppna för lagligt spel på Daily Fantasy Sports

Den höga aktiviteten på beslutsfattare i USA när det kommer till Fantasy Sports vara eller inte vara fortsätter. Ett flertal delstater ser just nu över den legala statusen på spelen. I Nevada har man sagt att det krävs en licens för att verka, och chefsåklagaren i New York beordrade nyligen de största aktörerna DraftKings och FanDuel att sluta erbjuda spel åt boende i delstaten.

Chefsåklagaren i Massachusetts, Maura Healey, har nyligen gått ut med ett förslag att Daily Fantasy Sports ska vara fortsatt tillåtet i delstaten, men med restriktioner rörande åldersgränser och marknadsföring. Detta lär komma som en mindre delseger för DraftKings som har sitt huvudkontor i Massachusetts största stad Boston. Förslaget har offentliggjorts efter flera veckor av granskningar av spelen och dess mekanismer.

"Det här är en bransch som skriker efter transparens och rejält konsumentskydd" säger Healey i ett uttalande. "Det är spel som du bär med dig i fickan och förlorar pengar på bara genom en knapptryckning."

I förslaget ingår en åldersgräns på 21 år för spelen, samt förbud mot att göra reklam i anslutning till skolor och universitetscampus. Dessutom ska professionella idrottmän inte få spela på spel i de sporter de själva utövar. En spelgräns på $1000 / månad ska sättas upp, och dessutom ska collegesport inte erbjudas till Massachusetts invånare. Förslaget bör med andra ord ses som ett tämligen restriktivt utlåtande, men det är ändå ett förslag om att låta DFS förbli lagligt. Om förslaget går igenom lär det ske någon gång under första kvartalet 2016. Healey sade dock att hon hoppades att sajterna själva skulle genomföra förändringarna redan nu på eget initiativ.

"Statsåklagaren har intagit en tänkvärd och övergripande approach till Fantasy Sports-branschen" kommentera företrädare för Draftkings förslaget. "Även om vi har lite funderingar kring förslagen om regleringar ämnar vi att arbeta nära åklagarmyndigheten för att säkra att vi agerar för våra kunders bästa /.../ Vi kommer omedelbart att börja vidta åtgärder för de produktförändringar som åklagaren kräver".

Även FanDuel mottog förslaget positivt. Branschorganisationen Fantasy Sports Trade Association kom med ett officiellt uttalande som löd på följande sätt i sin helhet:

"FSTA applåderar chefsåklagare Healeys hållning till fantasy sports och välkomnar möjligheten att få arbeta med åklagarmyndigheten de kommande sextio dagarna kring hennes föreslagna regleringar. Vi planerar att arbeta med våra 312 medlemsföretag för att framföra feedback om hur dessa regleringar kommer att påverka vår bransch. Vi hoppas att få arbeta konstruktivt med licensgivare och lagstiftare i andra delstater - som Illinois och Florida - som föreslår konsumentskyddsåtgärder baserade på sunt förnuft för att försäkra att 50 miljoner människor som spelar fantasy sports kan fortsätta njuta av spelen de älskar"

I Sverige har fortfarande inga myndigheter uttalat sig officiellt rörande fantasy sports, men det finns redan flera sajter som erbjuder daily fantasy sports för svenska spelare. På vår sida hittar du länkar och erbjudanden från dessa aktörer om du vill spela själv!

Källa: ESPN / fsta.org

Så fungerar fantasy MMA!

Våra vänner på Fanaments har signalerat att de kommer att börja med Fantasy MMA för svenskar, och faktum är att det redan finns en flik för... Läs mer

Fantasy KHL

8.5

Hockeyligan KHL, Kontinental Hockey League, kallas populärt för den ryska proffsligan ä...

Fantasy Champions League

8.5

En gång i tiden hette turneringen Europacupen, och har spelats i drygt 60 år. Numera het...

Fantasy Serie A

8.2

Italienska Serie A har en lång tradition av intresse för svenska fotbollsfans, mycket ta...

Fantasy MLB

7.5

Av "The Big Four" i USA, de stora amerikanska publiksporterna, lär baseball vara den klar...

Fantasy NBA

8.5

Den amerikanska basketligan NBA, National Basketball Association, har fått ett rejält up...