Allt fler amerikanska operatörer lämnar College Fantasy Sport

Att den amerikanska Daily Fantasy Sport-scenen befinner sig i ett prekärt läge är ingen hemlighet. Industrin existerar mycket tack vare ett oförutsett kryphål i den lag som är till för att stoppa amerikanerna från att spela online, och DFS har därmed blivit ett substitut till såväl onlinepoker som sportsbetting för många i USA. I skenet av detta har spel på college sport alltid setts som mer kontroversiellt än spel på de professionella ligorna. Därför har flera av de stora amerikanska aktörerna nu bestämt sig för att lämna collegeidrotten, och senast ut är jättarna DraftKings och FanDuel. Den gångna helgen avslutades collegebasketsäsongen, och med det stänger de två giganterna permanent ner sina collegesportflikar. Övrig verksamhet fortgår som planerat.

Beslutet lär inte få någon större praktisk betydelse för de två företagens ekonomiska framgångar. Collegebasket och fotboll står tillsammans för cirka 3 procent av FanDuels vinster enligt ESPN.com. Beslutet mottogs mycket positivt av representanter för den amerikanska collegeidrotten, och bör ses som en del i branschens strategier att överleva en skärpt juridisk framtid i landet.

Så fungerar fantasy MMA!

Våra vänner på Fanaments har signalerat att de kommer att börja med Fantasy MMA för svenskar, och faktum är att det redan finns en flik för... Läs mer

Fantasy KHL

8.5

Hockeyligan KHL, Kontinental Hockey League, kallas populärt för den ryska proffsligan ä...

Fantasy Champions League

8.5

En gång i tiden hette turneringen Europacupen, och har spelats i drygt 60 år. Numera het...

Fantasy Serie A

8.2

Italienska Serie A har en lång tradition av intresse för svenska fotbollsfans, mycket ta...

Fantasy MLB

7.5

Av "The Big Four" i USA, de stora amerikanska publiksporterna, lär baseball vara den klar...

Fantasy NBA

8.5

Den amerikanska basketligan NBA, National Basketball Association, har fått ett rejält up...