DraftKings och FanDuel jobbar på legalt DFS i Nevada

I oktober förra året kom spelreglerarna i den amerikanska delstaten Nevada till beslut om att Daily Fantasy Sports ska ses som onlinegambling enligt delstatslagarna, och därmed krävs det en spellicens för att få fortsätta verka. De två största operatörerna i branschen, DraftKings och FanDuel lämnade Nevada som är en av de potentiellt viktigaste gamingmarknaderna i USA då spelmeckat Las Vegas ligger där. Nu har nämnda sajter lämnat in ett förslag på en lagändring som skulle möjliggöra för operatörerna att tillhandahålla DFS-spel för konsumenterna i delstaten. I skrivelsen som lämnats in finns förslag på krav om spelansvar och en licenskostnad på $10 000 per operatör.

Efter att de amerikanska delstatsmyndigheterna börjat granska DFS-branschen på allvar har licensiering av fantasy sports införts i åtta stater, däribland New York. Nevada hör tillsammans med bland annat Kalifornien till de delstater som anses mest intressanta för operatörerna att få igenom lagändringar i.

Källa: CardPlayer

Så fungerar fantasy MMA!

Våra vänner på Fanaments har signalerat att de kommer att börja med Fantasy MMA för svenskar, och faktum är att det redan finns en flik för... Läs mer

Fantasy KHL

8.5

Hockeyligan KHL, Kontinental Hockey League, kallas populärt för den ryska proffsligan ä...

Fantasy Champions League

8.5

En gång i tiden hette turneringen Europacupen, och har spelats i drygt 60 år. Numera het...

Fantasy Serie A

8.2

Italienska Serie A har en lång tradition av intresse för svenska fotbollsfans, mycket ta...

Fantasy MLB

7.5

Av "The Big Four" i USA, de stora amerikanska publiksporterna, lär baseball vara den klar...

Fantasy NBA

8.5

Den amerikanska basketligan NBA, National Basketball Association, har fått ett rejält up...