Recension av PlayON

PlayON

Daily

Egna ligor/spel

EU-licens

London-baserade PlayON ger ett genomgående mycket brittiskt intryck, från den ganska avskalade designen till spelutbudet som uteslutande består av fotboll och cricket. I seriös stil har man givetvis en licens från UK Gaming Commission, och ett utan undantag mycket korrekt tilltal. PlayON är inga sång- och dansmän och skulle inte "skoja till det", utan det märks att man tar sitt uppdrag som leverantörer av bra Daily Fantasy Sports på allvar.

PlayON visar redan i första anslaget att man är en aktör att räkna med, och lägger du till faktumet att de redan har några års erfarenhet på en i övrigt mycket ung marknad och där till erbjuder fantasy sports om riktiga pengarför svenskar borde alla som vill spela Daily Fantasy i Sverige kolla in dem.

Översikt

Utbud på PlayON

PlayON sticker ut från merparten av de övriga Daily Fantasy Sports-rummen i Europa i det att de dels erbjuder Daily Fantasy Sports för svenska spelare, och dels att de har mer än bara fotboll. PlayON är britter ut i fingerspetsarna och har därför valt att komplettera sitt erbjudande med att också innefatta cricket.

Speltyperna inkluderar head-to-head, som här kallas "one-on-one", multipliers samt garantier. Multipliers finns i 2x, 3x samt 5x, och dessutom finns andra utbetalningsstrukturer som topp 3 och winner takes all. Vad gäller inköp börjar det på ett okej utbud av gratisturneringar, där ett par stycken har potter med riktiga pengar. De billigaste real money-turneringar finns för så lågt som £0.27 och går sedan upp till £55.

Draften

Draften i PlayON är mer sparsmakad än hos flera av konkurrenterna, även om den mer eller mindre obligatoriska tröjuppställningen finns även här. De viktigaste filterna och sorteringarna som klubb, värde, poäng och position finns givetvis representerade, liksom en fritextfunktion. En mycket cool feature är en kolumn som heter "picked" och som visar hur stor andel av dina motspelare som valt en specifik spelare. Väldigt effektivt när man ska göra sin laguttagning.

Föredrar man att visa sitt lag som en lista istället för i grafik går det också finfint.

Matigt innehåll på hemsidan

PlayONs blogg "Daily Fantasy Focus" är inget annat än briljant. Deisgnen är som plockad från en brittisk sportbilaga, och skulle fungera som läsning i sig även om man är helt ointresserad av Daily Fantasy Sports. Här finns mängder av material för den som vill nörda ner sig i redaktionellt innehåll om spelare och statistik.

Den grafiska guiden över hur det fungerar att spela DFS på PlayON är också väldigt tilltalande i approachen. Här visas uppställningarna för både fotboll och cricket, hur budgetarna ser ut samt poängkriterierna för de bägge sporterna. Mycket pedagogiskt.

Över lag ska PlayON har cred för sitt innehåll. Även om det mesta på sidan är sparsmakad gäller det inte information, här är allt mycket tydligt beskrivet och lätt att hitta, och skulle man någon gång tycka att sajten inte känns inspirerande nog är det bara att kort hoppa in och hänga en stund på bloggen så är det löst.

Support och cashier

PlayON erbjuder idag spel på Daily Fantasy Sports för svenska spelare, och insättningsmetoderna som tillhandahålls är VISA, VISA Electron, MasterCard, Maestro, Skrill och Neteller. I linje med resten av verksamheten är cashieren mycket avskalad, men ger ändå (eller kanske just därför) ett mycket seriöst intryck.

Vad gäller support är så vitt vi kan se email den enda kontaktvägen idag. På en annan sajt hade det möjligen kunnat ge ett något fattigt intryck, men med PlayONs minimalism blir det nästan ett "but of course" istället.

Fantasy KHL

8.5

Hockeyligan KHL, Kontinental Hockey League, kallas populärt för den ryska proffsligan ä...

Fantasy Champions League

8.5

En gång i tiden hette turneringen Europacupen, och har spelats i drygt 60 år. Numera het...

Fantasy Serie A

8.2

Italienska Serie A har en lång tradition av intresse för svenska fotbollsfans, mycket ta...

Fantasy MLB

7.5

Av "The Big Four" i USA, de stora amerikanska publiksporterna, lär baseball vara den klar...

Fantasy NBA

8.5

Den amerikanska basketligan NBA, National Basketball Association, har fått ett rejält up...