Recension av Zweeler

Zweeler

Daily

Full Season

Fantasy Sports-sajten Zweeler liknar inget annat du sett tidigare i genren. När man går in på lobbyn ser det faktiskt mer ut som ett sportsbettingrum än en DFS-sida, med en mängd sporter samlade i vänsterkant i rutan. När man väl börjar gräva lite i Zweelers sajt upptäcker man att även själva spelen skiljer sig en hel del.

Översikt

Zweeler är en unik form av fantasy sport

En del sporter är mer av klassiskt branschsnitt, som till exempel fantasy golf. Här får du en budget och plockar ut ett gäng golfare som du tror kommer att ta mest poäng under säsongen. Poolspelen i lagsporterna på Zweeler, som är den vanligaste spelformen här, liknar mest ett mellanting av sportsbetting och fantasy sports. När du anmäler dig till en turnering ser den initialt ut som klassisk fantasy sport: det finns ett inköp, en garantipott och en omgång detta kretsar kring. Du ska därifrån gissa på utfall på varje match. För varje match ska du välja hemmalagseger eller bortalagseger samt poängskillnad. Du får tio poäng om rätt lag vinner, och två poäng för rätt poängdiff (på ett val med tre alternativ med intervall). Det finns också välja försäkring (insurance) på matchen. Du får då endast sju poäng för rätt svar, men tre poäng om du gissar fel. Du har även ett antal jokrar du får placera ut på matcher utan försäkring. En joker dubblar alla poäng du tar på matchen.

Skillnaden mot sportsbetting då? Jo, du spelar inte mot banken utan mot andra spelare i samma turnering. Ju fler poäng, desto större chans till prispengar. Precis som i traditionell fantasy sport.

Bra Fantasy Sports förstagångsbonus för svenskar

Zweeler har flera bra bonusar och kampanjer. Du som är ny kund får en välkomstbonus på 100% upp till €100 på din första insättning på sajten. Det funkar så att du sätter in minst €25 vid din första deposit. När du sedan spelar kommer 10% av dina inköp att dras från bonuskontot, och 90% från ditt vanliga konto. Säg att du sätter in €100; du har då €100 på ditt vanliga konto, och €100 på bonuskontot. Din första turnering kostar €10 att spela. Det dras då €9 från vanliga kontot och €1 från bonuskontot. Du har sex månader på dig att använda dina bonuspengar.

Det finns också en "tell a friend"-bonus. Varje vän du värvar ger dig €1 0 till bonuskontot när denne satt in pengar och spelat minst en betald turnering. Pengarna går in på ditt bonuskonto, och clearas på samma sätt som förstagångsbonusen.

Cashier

Zweeler erbjuder kort i form av Visa och Mastercard, banköverföring samt de elektroniska lösningarna Skrill och PayPal. Utöver banköverföring tar det bara något ögonblick innan pengarna finns på ditt konto och du är spelklar. Som holländare känns det logiskt att Zweeler använder landsmännen på Adyen.com som leverantör av sin betalningslösning, men allt känns väldigt pålitligt och genomarbetat.

Fantasy KHL

8.5

Hockeyligan KHL, Kontinental Hockey League, kallas populärt för den ryska proffsligan ä...

Fantasy Champions League

8.5

En gång i tiden hette turneringen Europacupen, och har spelats i drygt 60 år. Numera het...

Fantasy Serie A

8.2

Italienska Serie A har en lång tradition av intresse för svenska fotbollsfans, mycket ta...

Fantasy MLB

7.5

Av "The Big Four" i USA, de stora amerikanska publiksporterna, lär baseball vara den klar...

Fantasy NBA

8.5

Den amerikanska basketligan NBA, National Basketball Association, har fått ett rejält up...