Daily Sports-investerare förespråkar reglering av amerikansk marknad

Den amerikanske affärsmannen Jonathan Kraft, mest känd som president i fotbollslaget New England Patriots, och tillika medlem i ägarfamiljen, har i en intervju gått ut och förespråkat att Daily Fantasy Sports behöver regleras på den amerikanska marknaden. Det var i en intervju som Kraft sade att "Fantasy Sports är en del av mainstreamkulturen i vårt land, och jag tycker att det är ett bra inslag i detta, men jag tycker likväl att det behöver regleras".

Krafts uttalande blir extra intressant i ljuset av att hans koncern Kraft Group var en av investerarna i den senaste finansieringsrundan för branschjätten DraftKings. Hela investeringen låg på cirka $300 miljoner, men hur stor andel Kraft Group stod för är okänt. Det finns även fler kopplingar mellan DraftKings och Kraft. DFS-sajten har en egen lounge på New England Patriots hemmaarena, och sponsrar även en av lagets spelare, Rob Gronkowski.

Idag finns inga officiella samarbeten mellan NFL och de två största DFS-aktörerna DraftKings och FanDuel, men 28 av ligans 32 lag har idag olika former av affärsdealear med någon av de största sajterna.

Både Kraft Group, DraftKings och New England Patriots har sin hemvist i delstaten Massachusetts där Fantasy Sports idag är tillåtet enligt amerikansk lag. Allt fler röster har börjat höjas för en reglering av fantasy sports i USA, speciellt i kölvattnet av affären med DraftKings och FanDuel nyligen där en DraftKingsanställd anklagades för att ha använt insiderinformation för att vinna pengar hos konkurrenten FanDuel. Idag undantas Fantasy Sports från UIGEA-lagen från 2006 som i praktiken förbjuder merparten av allt spel om pengar på nätet i USA, inklusive bland annat kasino och poker.

Källa: legalsportsreport.com

Så fungerar fantasy MMA!

Våra vänner på Fanaments har signalerat att de kommer att börja med Fantasy MMA för svenskar, och faktum är att det redan finns en flik för... Läs mer

Fantasy KHL

8.5

Hockeyligan KHL, Kontinental Hockey League, kallas populärt för den ryska proffsligan ä...

Fantasy Champions League

8.5

En gång i tiden hette turneringen Europacupen, och har spelats i drygt 60 år. Numera het...

Fantasy Serie A

8.2

Italienska Serie A har en lång tradition av intresse för svenska fotbollsfans, mycket ta...

Fantasy MLB

7.5

Av "The Big Four" i USA, de stora amerikanska publiksporterna, lär baseball vara den klar...

Fantasy NBA

8.5

Den amerikanska basketligan NBA, National Basketball Association, har fått ett rejält up...