Ny spelarorganisation i Daily Fantasy Sports med rötterna i pokern

I kölvattnet av den senaste tidens stormar kring Daily Fantasy Sports i USA med affären där en DraftKings-anställd vunnit stora pengar på Fanduel efter påstått fusk, och krav på regleringar i ett flertal stater, har nu organisationen DFS Players Alliance bildats. Grundare är två aktiva från den liknande sammanslutningen Poker Players Alliance, som tillvaratar pokerspelares intressen i USA.

"Jag är ingen DFS-spelare, men jag är på ett intellektuellt plan nyfiken på det med tanke på likheterna med poker" säger en av upphovsmännen, Steve Miller, i en intervju med sajten PocketFives. "Jag uppskattar att verka på den här marknaden och har så gjort i tio år nu med pokern. Jag gillar att skapa organisationer och att bygga partnerskap. Jag gillar också förmånen att få vara språkrör, så detta sammanfattar mycket av det jag uppskattar. Vi är inte experter på området än, men vi kommer att bli det mer och mer över tid. Det är inte vårt mål att vara kontroversiella eller konfrontativa. Vi fokuserar verkligen på att vara hjälpsamma"'

Daily Fantasy Sports Players Alliance är än så länge helt finansierat av Millers och projektpartnern Drew Lesofskis privata pengar, men man uppger att man för samtal med flera potentiella finansiärer och samarbetspartners.

På frågan om vilka de viktigaste frågorna för DFS-industrin är för tillfället uppger Miller i första hand kommande regleringar av den amerikanska marknaden och att förbereda operatörerna på utmaningarna i detta, samt behovet av utbildning av de som sköta regleringen.

Källa: PocketFives

Så fungerar fantasy MMA!

Våra vänner på Fanaments har signalerat att de kommer att börja med Fantasy MMA för svenskar, och faktum är att det redan finns en flik för... Läs mer

Fantasy KHL

8.5

Hockeyligan KHL, Kontinental Hockey League, kallas populärt för den ryska proffsligan ä...

Fantasy Champions League

8.5

En gång i tiden hette turneringen Europacupen, och har spelats i drygt 60 år. Numera het...

Fantasy Serie A

8.2

Italienska Serie A har en lång tradition av intresse för svenska fotbollsfans, mycket ta...

Fantasy MLB

7.5

Av "The Big Four" i USA, de stora amerikanska publiksporterna, lär baseball vara den klar...

Fantasy NBA

8.5

Den amerikanska basketligan NBA, National Basketball Association, har fått ett rejält up...