DraftKings och FanDuel i process mot New Yorks chefsåklagare

Daily Fantasy Sports-scenen i USA är fortsatt mycket turbulent, och en av de senaste händelserna var att staten New York beslutat att förbjuda spelet. Chefsåklagare Eric Schneiderman har skickat ett mail de två största aktörerna, FanDuel och DraftKings, med uppmaningen att lägga ner verksamheten i New York då deras affär strider mot spellagstiftningen. Schneiderman kommenterade skeendet på följande sätt till New York Times:

"Det är tydligt att DraftKings och Fanduel är drivande i en massiv mångmiljondollarrörelse med syfte att tänja på lagen och skinna sportfans över hela landet. Idag har vi sänt ut ett tydligt budskap: Inte i New York, och inte under mitt skift"

New York skulle i så fall bli den sjunde delstaten där Daily Fantasy Sports är förbjudet. Nyligen beslöt Nevada att DFS-aktörer behövde licens för att operera mot deras invånare. Frågan är nu hur den hårdnande lagtolkningen i USA kommer att påverka de amerikanska aktörernas plan för europeisk expansion. DraftKings har nyligen öppnat ett kontor i London och planerade att öppna för att erbjuda spel åt britterna innan årsskiftet. Både DraftKings och FanDuel har var för sig nu lämnat in stämningsansökningar för att stoppa förbudet att agera i New York.

DraftKings säger i ett officiellt uttalande om stämningsansökan:

"Idag har vi tagit till juridiska åtgärder för att förhindra ett ensidigt, desinformativt och legalt missriktat försök av New Yorks chefsåklagare att agera domare, jury ocvh bödel för Daily Fantasy Sports i New York. Vi ber New Yorks högsta domstol att besluta att chefsåklagarens brev bryter mot konstitutionen, är en överträdelse mot lagtolkningen och helt enkelt felaktig. Vi är trygga i vår legala ställning och avser att fortsätta kämpa för rätten för över 500 00 konsumenter i New York att spela de fantasy sport-spel de älskar"

Bägge företagen har också ansökt om att få fortsätta verksamheten i delstaten under tiden processen pågår.

Så fungerar fantasy MMA!

Våra vänner på Fanaments har signalerat att de kommer att börja med Fantasy MMA för svenskar, och faktum är att det redan finns en flik för... Läs mer

Fantasy KHL

8.5

Hockeyligan KHL, Kontinental Hockey League, kallas populärt för den ryska proffsligan ä...

Fantasy Champions League

8.5

En gång i tiden hette turneringen Europacupen, och har spelats i drygt 60 år. Numera het...

Fantasy Serie A

8.2

Italienska Serie A har en lång tradition av intresse för svenska fotbollsfans, mycket ta...

Fantasy MLB

7.5

Av "The Big Four" i USA, de stora amerikanska publiksporterna, lär baseball vara den klar...

Fantasy NBA

8.5

Den amerikanska basketligan NBA, National Basketball Association, har fått ett rejält up...