DraftKings lanseras i Europa

Relativt nyligen kom nyheten att DFS-jätten DraftKings öppnar sitt första kontor i Europa. Kontoret är beläget i London och är koncernens totalt tredje då man redan har två i USA. Man har också anställt förre pokerprofilen Jeffrey Haas som etableringsansvarig för nya marknader. DraftKings lär därmed bli den första av de amerikanska giganterna inom Daily Fantasy Sports att ge sig in på den europeiska marknaden och slåss med de relativt få aktörer som idag finns. Redan nu erbjuder DraftKings spel på brittiska Premier League för sina amerikanska kunder. Dessutom är flera av de amerikanska stora sporterna som finns på DraftKings idag populära hos europeer, främst NHL och NFL. Dessa sporter lär återfinnas även i det europeiska erbjudandet. Därefter återstår det att se om det kompletteras med ytterligare europeiska sporter. Rysk hockey skulle på sikt kunna vara en möjlig kandidat.

DraftKings har ännu inte kommenterat om spelarbasen kommer att vara en och samma med Amerika, eller om de två marknaderna ska hållas åtskilda. Planerat lanseringsdatum för DraftKings i Storbritannien är fjärde kvartalet 2015, och planen är att anställa minst 20 nya medarbetare inför starten. Jeffrey Haas är huvudansvarig för rekryteringen.

Så fungerar fantasy MMA!

Våra vänner på Fanaments har signalerat att de kommer att börja med Fantasy MMA för svenskar, och faktum är att det redan finns en flik för... Läs mer

Fantasy KHL

8.5

Hockeyligan KHL, Kontinental Hockey League, kallas populärt för den ryska proffsligan ä...

Fantasy Champions League

8.5

En gång i tiden hette turneringen Europacupen, och har spelats i drygt 60 år. Numera het...

Fantasy Serie A

8.2

Italienska Serie A har en lång tradition av intresse för svenska fotbollsfans, mycket ta...

Fantasy MLB

7.5

Av "The Big Four" i USA, de stora amerikanska publiksporterna, lär baseball vara den klar...

Fantasy NBA

8.5

Den amerikanska basketligan NBA, National Basketball Association, har fått ett rejält up...