FanDuel på väg till Europa

En av världens i särklass största sajter för Daily Fantasy Sports, FanDuel, är på väg till Europa. Företaget har ansökt om en spellicens i Storbritannien, något som den största konkurrenten DraftKings redan sitter på. FanDuels VD Nigel Eccles säger till Bloomberg att man siktar på en release av en brittisk produkt någon gång under nästa år. DraftKings har tidigare sagt att målet är en lansering under 2015.

"Jag tycker att det är ett intressant försök" säger Eccles. "Helt ärligt handlar det om att prova oss fram, men det är okänd mark. Alla aktörer måste visa att det finns en marknad utanför USA"

Bloomberg.com pekar på att amerikaner ser europeisk fotboll som en sport som ofta resulterar i oavgjorda, mållösa matcher. Detta kan göra att de amerikanska jättarnas produkter för den europeiska marknaden kommer att skilja sig drastiskt från den europeiska.

"Det kanske inte ens blir en daily fantasy-produkt" säger Eccles. "Jag har sagt till killarna att återkomma till mig med en skicklighetsbaserad produkt för Storbritannien som de tror kommer att fungera. Vi upplever att sport är universellt, men sättet människor engagerar sig för det skiljer sig, och vad som är rätt för var och en kan skilja från land till land."

Att fotbolls-baserad daily fantasy sports lockar europeiska spelare verkar dock flera bolag redan övertygade om, och det finns redan nu en handfull aktörer som erbjuder fantasy sports för svenska spelare. Till helgen är det en ny omgång av engelska ligan, och några av de som erbjuder Fantasy Premier League nu där du kan spela är följande bolag:

Fanaments - Premier League Freeroll på lördag med turneringsdollar i priser!

FantasyBet - Flera freerolls, samt en stor £1000-garanti

FanTeam - Frirulle samt €1000-garanti

PremierPunt - både spel på enskilda matcher, dailyturneringar samt spel på hela omgången

Så fungerar fantasy MMA!

Våra vänner på Fanaments har signalerat att de kommer att börja med Fantasy MMA för svenskar, och faktum är att det redan finns en flik för... Läs mer

Fantasy KHL

8.5

Hockeyligan KHL, Kontinental Hockey League, kallas populärt för den ryska proffsligan ä...

Fantasy Champions League

8.5

En gång i tiden hette turneringen Europacupen, och har spelats i drygt 60 år. Numera het...

Fantasy Serie A

8.2

Italienska Serie A har en lång tradition av intresse för svenska fotbollsfans, mycket ta...

Fantasy MLB

7.5

Av "The Big Four" i USA, de stora amerikanska publiksporterna, lär baseball vara den klar...

Fantasy NBA

8.5

Den amerikanska basketligan NBA, National Basketball Association, har fått ett rejält up...