Hockeyfeber!

Det råder hockeyfeber i världen just nu. Trots att vi ännu skriver 2015 pågår JVM 2016 för fullt i Helsingfors, Finland, och Sverige har i vanlig ordning när det gäller juniorerna öppnat på ett mästerligt sätt. Två rakar segrar mot Schweiz och USA, och 9-3 i målskillnad ger gruppledning i en tuff pool som även innehåller Kanada och Danmark. Lillebror Nylander, Alexander, ligger tvåa i poängligan med 1+4 på två spelade. Nästa tisdag kommer nya världsmästare att koras, och Småkronorna har minst sagt goda chanser att stå där då.

I NHL närmar vi oss halvtid i serien, och svenskarna är verkligen tongivande i ligan. Erik Karlsson, John Klingberg, Oliver Ekman-Larsson och Viktor Hedman tillhör alla det internationella toppskiktet av backar, och forwards som Filip Forsberg och Niklas Bäckström är nyckelspelare i sina lag. För att inte tala om Henrik Lundqvist, en ständig kandidat till Vezina Trophy som ligans bäste målvakt.

Den här tiden på året kretsar också mycket kring speciella händelser i National Hockey League. Om en månad, den 28-31 januari, är det dags för denna säsongs upplaga av All-Star Weekend. De bästa ("mest populära") spelarna i ligan, kommer att göra upp i en riktig publikhöjdare. Förr spelade man öst mot väst, men numera blir det ett lag per division, totalt fyra stycken. Dessa kommer att mötas i en turnering med tjugominutersmatcher och tre spelare på isen i taget. Varje lag utgörs av sex forwards, tre backar och två målvakter. Fansen får rösta fram en spelare per lag, och övriga tas ut av ligan själva. Även om de officiella laguppställningarna ännu inte är klara har NHL.com låtit fyra av sina contentexperter göra lite prediktioner om hur uttagningarna kommer att se ut. Det är glädjande läsning för svenska hockeynördar.

I Atlantic nämns Gustav Nyquist (Detroit) och Erik Karlsson (Ottawa). Metropolitan lär få Henrik Lundqvist (NY Rangers) i mål. I Central gissar man på John Klingberg (Dallas), och i Pacific utpekas Daniel Sedin (Vancouver) och Oliver Ekman-Larsson (Arizona).

Ännu tidigare är det dags för Bridgestone NHL Winter Classic, den årliga utomhusmatchen mellan två rivaliserande lag. I år är uppgörelsen den mest legendariska av ligadispyter. Två av de original six, Boston Bruins och Montreal Canadiens, möter varandra. Inga andra lag har mötts lika ofta som dessa två, och det finns inga överord för prestigen i denna uppgörelse. Matchen spelas på nyårsdagen, och som en del i det vanliga seriespelet lär de amerikanska fantasy hockey-spelarna hårdbevaka denna omgång.

Vi har tittat närmare på nyckelspelarna i de två lagen ur ett fantasy hockey-perspektiv med hjälp av Draft Kings pris- och poängsättning.

Lagens tre dyraste utespelare just nu, och deras poäng per match hittills:

Boston Bruins:

1) Patrice Bergeron, $7200 (4.3)
2) Brad Marchand, $6400 (3.9)
3) David Krejchi, $6000 /3.6)

Montreal Canadiens:

1) Max Pacioretty, $7100 (4.1)
2) PK Subban, $5900 (3.1)
3) Andrei Markov, $4400 (2.6)

Frågan är om Montreals världsmålvakt Carey Price hinner bli frisk till matchen. I så fall lär detta bli en match mellan honom och Bostons nätväktare Tuuka Rask.

Vi svenska Daily Fantasy Sports-spelare med siktet inställt på hockey får tyvärr vänta ett tag till på NHL, och inga sajter erbjuder spel på JVM. Däremot kan du i högsta grad spela hockey. Våra vänner på FanTeam kör den riktigt intressanta ryska hockeyligan KHL, och här hittar du både gratis övningsspel till riktiga garantiturneringar. KHL har ett gäng riktigt duktiga svenskar i ligan, bland andra Staffan Kronwall, Oscar Möller, Calle Ridderwall, Tom Wandell, Tobias Viklund, David Ullström, Andre Pettersson, Niclas Bergfors och Mattias Sjögren.

Om du vill spela och öppnar konto på FanTeam via oss får du en fin välkomstbonus på 200% upp till €500. Det är bara att klicka på denna länk och registrera dig!

Så fungerar fantasy MMA!

Våra vänner på Fanaments har signalerat att de kommer att börja med Fantasy MMA för svenskar, och faktum är att det redan finns en flik för... Läs mer

Fantasy KHL

8.5

Hockeyligan KHL, Kontinental Hockey League, kallas populärt för den ryska proffsligan ä...

Fantasy Champions League

8.5

En gång i tiden hette turneringen Europacupen, och har spelats i drygt 60 år. Numera het...

Fantasy Serie A

8.2

Italienska Serie A har en lång tradition av intresse för svenska fotbollsfans, mycket ta...

Fantasy MLB

7.5

Av "The Big Four" i USA, de stora amerikanska publiksporterna, lär baseball vara den klar...

Fantasy NBA

8.5

Den amerikanska basketligan NBA, National Basketball Association, har fått ett rejält up...