Intresset för Fantasy NFL ökar med Super Bowl 50

Den 7 februari är det dags för en av världens i särklass största sporthändelser; Super Bowl, säsongsfinalen av den amerikanska fotbollsligan NFL. I år lär det bli något i hästväg då det är femtioårsjubileum av vilken klubb som blir nationsmästare i proffsligan. Super Bowl 50 går av stapeln i Levi's Stadium i Santa Clara, Kalifornien. Detta är NFL-laget San Franscisco 49ers hemmaarena, och trycket lär bli enormt även med Super Bowl-mått, både åskådarmässigt och medialt.

Intresset för Fantasy NFL är givetvis också mycket stort, och vi är framme vid konference championships . I American Football Conference blev det de två bästa divisonsvinnarna, Denver Broncos och New England Patriots, som tog även här drog det längsta strået, och fascinerande nog blev det samma sak i National Football Conference, där Arizona Cardinals möter Carolina Panthers. Bägge matcherna spelas på söndag, och flera av de amerikanska sajterna har laddat upp med gigantiska garantier för helgen. De stora stjärnorna då? Mest av alla - enligt DraftKings - kostar New England Patriots trio Rob Gronkowski (tight end), Julian Edelman (Wide Reciever) och Tom Brady (Quarterback). Därefter följer Carolinas duo Cam Newton (Quarterback) och Greg Olsen (Tight End).

Än så länge kan man inte spela fantasy NFL som svensk spelare för riktiga pengar, men intresset är stort och både FanDuel och DraftKings riktar ögonen mot den europeiska marknaden med licenser i Storbritannien.

Vår syskonsajt 1x2.se har regelbundna speltips NFL tack vare fotbollsexperten Christian Bergh.

(Foto: "Vince Lombardi Trophy with Gold 50" by Source (WP:NFCC#4). Licensed under Fair use via Wikipedia)

Så fungerar fantasy MMA!

Våra vänner på Fanaments har signalerat att de kommer att börja med Fantasy MMA för svenskar, och faktum är att det redan finns en flik för... Läs mer

Fantasy KHL

8.5

Hockeyligan KHL, Kontinental Hockey League, kallas populärt för den ryska proffsligan ä...

Fantasy Champions League

8.5

En gång i tiden hette turneringen Europacupen, och har spelats i drygt 60 år. Numera het...

Fantasy Serie A

8.2

Italienska Serie A har en lång tradition av intresse för svenska fotbollsfans, mycket ta...

Fantasy MLB

7.5

Av "The Big Four" i USA, de stora amerikanska publiksporterna, lär baseball vara den klar...

Fantasy NBA

8.5

Den amerikanska basketligan NBA, National Basketball Association, har fått ett rejält up...