Problem för Fantasy Sports-spelare i Las Vegas

Det har varit relativt turbulent i Fantasy Sports-branschen i USA de senaste veckorna, och detta får också konsekvenser för spelarna i branschen. Delstaten Nevadas myndigheter för kontrol av spel kom nyligen med ett beslut att Daily Fantasy Sports ska anses vara gambling, och därmed gå under samma regler som övrigt spel om pengar på nätet i delstaten. Sajter som vill operera i Nevada kräver numera licens för spel, och många amerikanska spelare i sajternas kundkrets har hittills funnits i spelstaden Las Vegas. Med tillgången till övrigt livespel där i form av sportsbetting och poker har staden varit ett perfekt tillhåll för DFS-spelare som vill komplettera med andra spel. Denna nytolkning kommer mitt under en period där många fantasysporter är mitt inne i hektiska säsonger, inte minst den mest populära, amerikanska fotbollsligan NFL.

spelsajten Cardplayer intervjuade den amerikanska DFS- och pokerspelaren Assani Fisher, som sa följande om läget:

"Pengarna är för bra just nu för att bara luta sig tillbaka och se vad som händer. Jag har mailat både DraftKings och FanDuel och nu väntar jag på vad det officiella beslutet kommer att bli. Om det krävs kommer jag denna vecka att flytta till Kalifornien eller liknande så att jag kan börja spela direkt, men just nu vet ingen riktigt vad som krävs för att visa var du befinner dig och var du är bosatt."

Fisher är rankad som en av världens tio bästa spelare för närvarande inom segmentet Daily Fantasy Sports.

Så fungerar fantasy MMA!

Våra vänner på Fanaments har signalerat att de kommer att börja med Fantasy MMA för svenskar, och faktum är att det redan finns en flik för... Läs mer

Fantasy KHL

8.5

Hockeyligan KHL, Kontinental Hockey League, kallas populärt för den ryska proffsligan ä...

Fantasy Champions League

8.5

En gång i tiden hette turneringen Europacupen, och har spelats i drygt 60 år. Numera het...

Fantasy Serie A

8.2

Italienska Serie A har en lång tradition av intresse för svenska fotbollsfans, mycket ta...

Fantasy MLB

7.5

Av "The Big Four" i USA, de stora amerikanska publiksporterna, lär baseball vara den klar...

Fantasy NBA

8.5

Den amerikanska basketligan NBA, National Basketball Association, har fått ett rejält up...