Trycket stiger på fantasysajterna när hockeyligan drar igång

För bara någon vecka sedan drog den amerikanska hockeyligan, National Hockey League igång, och det märks också på Daily Fantasy Sports-sajterna där trycket stigit rejält. Det finns flera högintressanta nya namn i ligan för året, framför allt kanske de två supertalangerna Connor McDavid i Edmonton Oilers och Jack Eichel i Buffalo Sabres som tippas slåss om Calder Trophy för årets rookie. Även svenskarna har börjat mycket bra och i skrivande stund toppar de blågula stornamnen Henrik Zetterberg och Erik Karlsson poängligande efter fyra omgångar.

Med massor av svenskar i ligan lär NHL vara en av de amerikanska sporterna med störst intresse för DFS-hungriga svenska spelare. Även om möjligheten att spela Daily Fantasy Sports hockey idag är högst begränsad om du bor i Sverige går det ändå att följa med i vad som händer i matcherna, hur spelarna presterar samt hur de är prisade.

Vi på FantasySportsBetting.se utgår från att man i en nära förestående framtid kommer att kunna spela på NHL i Daily Fantasy Sports även som svensk, och vi håller redan nu på att förbereda oss på allvar för att optimera våra chanser.

När du spelar hockey på DraftKings har du i regel $50 000 att sprida på nio hockeyspelare (två centrar, tre yttrar, två backar, en målvakt och en öppen position). Det gör att du har en snittbudget på $5555 per namn i ditt lag. Som en jämförelse kan vi meddela att Alexander Ovechkin kostar $9000 och Sidney Crosby $7900. Så här är några av de svenska namnen i nattens omgång prissatta (lägg på minnet att prissättningen bygger på deras kontraktsnivåer och inte på någon godtycklighet från sajten):

Henrik Lundqvist, $8000
Erik Karlsson, $6800
Alexander Steen, $6400
Anders Nilsson, $6100
Filip Forsberg, $6100
Patric Hörnquist, $5900
Oliver Ekman-Larsson, $5100
Victor Hedman, $4900
Mika Zibanejad, $4600
Marcus Johansson, $4600
Anton Strålman, $3800
Oscar Klefbom, $3700
Viktor Stålberg, $3300
Oscar Lindberg, $3000
Mattias Janmark, $3000
Tim Erixon, $2500

Då priserna bygger på lönesättning premieras man ofta av att göra en bra scouting i rookieleden. Till exempel lär $5200 för nämnde Jack Eichel vara ett vrakpris. Kliar det inte i fingrarna på dig över att få sätta ihop ett svensklag? Det finns inget som hindrar dig från att redan idag gå in på DraftKings eller någon annan amerikansk DFS-sajt och börja laborera med laguppställningar!

Så fungerar fantasy MMA!

Våra vänner på Fanaments har signalerat att de kommer att börja med Fantasy MMA för svenskar, och faktum är att det redan finns en flik för... Läs mer

Fantasy KHL

8.5

Hockeyligan KHL, Kontinental Hockey League, kallas populärt för den ryska proffsligan ä...

Fantasy Champions League

8.5

En gång i tiden hette turneringen Europacupen, och har spelats i drygt 60 år. Numera het...

Fantasy Serie A

8.2

Italienska Serie A har en lång tradition av intresse för svenska fotbollsfans, mycket ta...

Fantasy MLB

7.5

Av "The Big Four" i USA, de stora amerikanska publiksporterna, lär baseball vara den klar...

Fantasy NBA

8.5

Den amerikanska basketligan NBA, National Basketball Association, har fått ett rejält up...