Myt att man inte kan spela Daily Fantasy Sports som svensk

En mycket vanlig missuppfattning i gamingbranschen är att man inte kan spela på Daily Fantasy Sports om man bor i Sverige. Utbudet är jämfört med den amerikanska marknaden högst begränsat, och det går i synnerhet inte att spela på speciellt många sporter. Men att dra det till att det inte går är helt felaktigt. Det finns idag, hösten 2015, flera aktörer som erbjuder DFS-spel för den svenska marknaden. De flesta av dessa är så kallade offshore-aktörer med licenser utanför EU vilket i praktiken innebär att dina eventuella vinster sannolikt är skattepliktiga, men det går fortfarande att ta del av utbudet. Dessutom finns det faktiskt en och annan aktör som erbjuder helt skattefria DFS-vinster för dig som svensk spelare. En av dessa skattefria daily fantasy sports-sajter för svenskar är FanTeam.

FanTeam är en DFS-sajt som är helt inriktad på europeisk fotboll, och tack vare att man är licensierad via Malta Gaming Authority går det alltså att spela fantasy sports för dig som bor i Sverige. Du kan läsa mer om FanTeam i vår sammanställning av DFS-sajter.

Nyligen gick den amerikanska branschjätten DraftKings ut med nyheten om att man kommer att starta verksamhet i Storbritannien innan året är slut, och fler aktörer lär följa i storebrors spår. Detta betyder med största sannolikhet att vi kommer att få ett etableringskrig för DFS i Europa, något som kan bli tufft för aktörerna men som på kort sikt i högsta grad kan gynna konsumenterna. Övervärden i promotions och innovativa kampanjer är en del av de konsekvenser som kan komma att väntas på sikt. Detta lär även "drabba" Sverige, och vi på FantasySportsBetting.se är av uppfattningen att det inte handlar om år utan månader innan DFS-marknaden för svenska spelare tar fart på allvar.

Så fungerar fantasy MMA!

Våra vänner på Fanaments har signalerat att de kommer att börja med Fantasy MMA för svenskar, och faktum är att det redan finns en flik för... Läs mer

Fantasy KHL

8.5

Hockeyligan KHL, Kontinental Hockey League, kallas populärt för den ryska proffsligan ä...

Fantasy Champions League

8.5

En gång i tiden hette turneringen Europacupen, och har spelats i drygt 60 år. Numera het...

Fantasy Serie A

8.2

Italienska Serie A har en lång tradition av intresse för svenska fotbollsfans, mycket ta...

Fantasy MLB

7.5

Av "The Big Four" i USA, de stora amerikanska publiksporterna, lär baseball vara den klar...

Fantasy NBA

8.5

Den amerikanska basketligan NBA, National Basketball Association, har fått ett rejält up...