Recension av FanTeam

FanTeam

Daily

EU-licens

Egna ligor/spel

FanTeam är en av försvinnande få Daily Fantasy Sports-sajter som hösten 2015 erbjuder spel för den svenska marknaden. Lägg därtill till att man är licensierade och reglerade av The Malta Gaming Authority vilket gör att man dessutom kan stoltsera med att man är skattefria. Med en svensk sajt och svenskar bakom spakarna är förutsättningarna för en bra spelupplevelse för oss blågula sportdårar närmast optimala. Som om inte det vore nog har man också fantasy KHL i portföljen, och är med det så vitt vi vet det enda rum som satsar på DFS hockey för svenska spelare.

Antalet ligor i fantasy fotboll imponerar rejält på FanTeam. Tolv nationella ligor, inklusive Allsvenskan, Premier League och La Liga är en del av det som lär göra att man kan ha en riktig DFS-fest här!

Översikt

Minimalistisk men stilren lobby

I jämförelse med sina transatlantiska storebröder kan FanTeams lobby till en början kännas en smula spartansk, men den får jobbet gjort på ett föredömligt tydligt sätt. Du börjar välja vilken liga du vill titta på, och kommer därefter till en sorterbar turneringslista. Här redovisas liga (i flaggformat), tid till spelstopp, hur lång serien är samt hur många matcher som är valbara, inköp, prispott, antal anmälda lag och avslutningsvis status ( t ex "Delta" eller "Stängd"). Allt detta går också att sortera på, vilket gör det mycket enkelt att klicka sig fram till det man är på jakt efter. Inköpen spänner vanligen från freeroll och upp till €100 plus rake.

Fantastiskt utbud av fantasy fotboll på FanTeam

Gänget bakom FanTeam började att helt och hållet köra sitt utbud inom fotbollssegmentet, och lade krutet på att skapa bredd där. Tolv olika ligor finns att tillgå inklusive Champions League. Endast England har två ligor i och med Premier League och Championship, i övrigt erbjuds ligor från Turkiet, Spanien, Norge, Finland, Tyskland, Norge och Skottland, samt mycket glädjande nog Allsvenskan. Den enda av de riktigt stora ligorna som saknas idag är alltså italienska Serie A. Ibland handlar spelen om att ta ut spelare från en enskild match, till exempel MAlmö FF mot Kalmar, och ibland får du välja spelare från en full Premier League-omgång.

Numera har man också utöver fotbollen också breddat med spel på den ryska hockeyligan, och var först i Europa med Fantasy KHL.

Support och information på svenska

Supporten på FanTeam nås idag via mail, men ett stort plus är att hjälpen är svenskspråkig. Detta i kombination med att man idag har en EU-licens via Malta Gaming Authority ger ett gediget och tryggt intryck som besökare och i förlängningen kund på sajten. Det finns även en bra engelskspråkig FAQ på sajten som svarar på frågor om information, registrering, konto, cashier och ansvarsfullt spelande. Man har lagt ner tid på att få språket korrekt och det finns dessutom möjlighet till självreglering. Helheten i FanTeams kundomhändertagande imponerar i en bransch som för oss svenskar bara är i sin linda.

Enkel cashier

FanTeams cashier är en enkel historia utan att för den skull göra något som helst avkall på seriositeten. Det är mycket lättnavigerat, och du får en tydlig sammanställning av din konto- och spelhistorik här. Ditt saldo är väl specat på vad som tillgängligt, bonuskapital, levande samt låst, och även hur mycket ditt totala saldo ligger på. Du kan i dagsläget sätta in pengar med Visa, MasterCard, Neteller och PaySafeCard. Minsta belopp för insättning ligger på €10, och maxbelopp för en insättning är på €1500. För kort tas en serviceavgift på 3.35% ut, medan Neteller och PaysafeCard är helt avgiftsfritt. Uttag görs på PaySafeCardd eller banköverföring, och bägge versionerna är avgiftsfria.

Så öppnar du konto på FanTeam!

För att öppna ett konto på FanTeam klickar du först på någon av våra länkar här på sidan. Sedan väljer du ett användarnamn och ett lösenord. Du ska också uppge emailadress, postadress, kön, födelsedatum, namn och telefonnummer. För att få full access till kontot (krävs bland annat för uttag) bör du också ladda upp ett scannat ID-kort (t ex pass eller körkort), samt en dokument som verifierar din hemadress. Detta är vanligen en elräkning, ett kontoutdrag från din bank eller liknande. Notera att du kan börja spela utan att genomföra detta steg. När du gjort detta är det bara att köra för fullt!

Fantasy KHL

8.5

Hockeyligan KHL, Kontinental Hockey League, kallas populärt för den ryska proffsligan ä...

Fantasy Champions League

8.5

En gång i tiden hette turneringen Europacupen, och har spelats i drygt 60 år. Numera het...

Fantasy Serie A

8.2

Italienska Serie A har en lång tradition av intresse för svenska fotbollsfans, mycket ta...

Fantasy MLB

7.5

Av "The Big Four" i USA, de stora amerikanska publiksporterna, lär baseball vara den klar...

Fantasy NBA

8.5

Den amerikanska basketligan NBA, National Basketball Association, har fått ett rejält up...